Vaderdag cadeautips

Het is bijna zo ver, Vaderdag. Ziehier wat cadeautips voor Vaderdag.

  1. Een kopje thee of koffie, wie wordt er nou niet blij van een kopje koffie of thee in de vroege ochtend van zijn kind. Hiervoor is begeleiding wel van belang i.v.m. brandgevaar. Voordelen: Met de activiteit kan de zelfstandigheid worden gestimuleerd bij het kind. Ook geeft dit zelfvertrouwen.
  2. Wat is leuker dan een zelf gemaakte knutsel werk van je kind, ondanks dat je er al mogelijk 100 in de kast hebt. Gezien de telefoon tegenwoordig veel wordt gebruikt in het dagelijkse leven hebben we hieronder twee type soorten telefoonhouders, één van een rol toiletpapier en één met ijsstokjes. Voordelen: leuk knutsel moment met kind, en voor niemand is het een straf om de ijsjes op te eten, om daarna de ijsstokjes te gebruiken voor het knutselen.
  3. Veel kinderen houden ervan om met krijtkralen en vormpjes hun creativiteit te laten zien. Hiermee kan je een sleutelhanger als cadeau maken of iets anders. Een leuk activiteit, dat ook bezigheid is voor kind. Voordeel: goed voor de fijne motorieken, educatief; leren omgaan met de veiligheid van de strijkbout, de kralen op de vormpjes zetten.
  4. Een complimenten box, er is niks leuker dan complimenten ontvangen en/of geven. Dus een box met alleen maar complimenten voor papa en waarom hij een geweldige papa is, is altijd leuk. Voordelen:  samen werken aan schrijven, lezen, complimenten verzinnen en positief denken.
  5. Koekjes bakken met papa. Voordelen: samen spel, creatief, recepten lezen en volgen.
  6. Samen naar de kinderboerderij, buiten wandelen en genieten van de buitenlucht en als afsluiting of begin van de wandeling samen de schaapjes, voeren, hooi aanbieden en melk geven. Voordelen:  actieve activiteit, schaapjes aaien, buitenactiviteit.
  • Wandelen met Alpaca’s, out-of the box activiteit.  Voor de papa’s die van wandelen, dieren gezelschap, brunch en/of van brunchen houden.  De activiteit kan je  enkel bij Alpaca’s boerderijen uitvoeren. Voordelen: voor dierenliefhebbers, sportieve activiteit en lunchen.

Bovenstaande activiteiten kunnen ook voor andere momenten toegepast worden en niet alleen met Vaderdag.

Heb jij zelf leuke ideeën ? Deel ze dan hieronder met ons. 


Geef een reactie

Copyright © 2024 zorgmama – Alle rechten voorbehouden.

Zorgmama maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert je ons gebruik van cookies.   Meer informatie