Ben je een moeder van een kind met een beperking en merk je dat je vriendschappen verwateren? Ben je op zoek naar nieuwe vrienden die bij jou passen? Dan is Zorgmama iets voor jou!

Zorgmama is een online community voor moeders met kinderen met een beperking die nieuwe vrienden willen maken. Het is een toegankelijk platform voor ouders van zorgkinderen die elkaar willen leren kennen en leuke activiteiten willen organiseren, zoals evenementen, borrels en gezellige avonden.

Je kunt je aansluiten bij vrouwen die net als jij zwanger zijn, net zijn bevallen of al een tijdje moeder zijn. Dit is een ideale manier om ervaringen te delen. Bovendien kun je verhalen van professionals en columns van lotgenoten lezen op Zorgmama.

Het werkt simpel: schrijf je in, maak je profiel zo volledig mogelijk aan en bekijk welke matches er bij jou in de buurt zijn. Voor je het weet maak je nieuwe vriendinnen die in dezelfde fase van hun leven zitten als jij. Zo ontdek je dat anderen dezelfde uitdagingen hebben en dat je niet alleen bent.

In de afgelopen jaren heb ik gewerkt met kinderen met een beperking, waarbij ik hen heb begeleid en/of verzorgd. Naast mijn werk met de kinderen ben ik ook een luisterend oor geweest voor de ouders, met name de moeders die door de zorg voor hun kinderen geen sociale contacten meer hadden.

In de praktijk blijkt dat veel moeders met vergelijkbare vragen zitten over onbegrip vanuit hun omgeving en professionals, en een gebrek aan aansluiting met lotgenoten.

Hoe mooi zou het zijn om deze moeders met elkaar in contact te brengen op basis van hun interesses, zodat zij steun, herkenning, begrip en erkenning kunnen vinden bij elkaar?

Veel moeders zien door de bomen het bos niet meer door de druk vanuit hun omgeving en krijgen te kampen met onzekerheid en eenzaamheid, wat kan leiden tot isolatie.

Zorgmama is er voor elke moeder die nieuwe vrienden wil maken en zich daarin wil herkennen. En wat is er nu gemakkelijker dan via een online community die speciaal gericht is op ouders met zorgkinderen?

Voor velen is het een drempel om online op zoek te gaan naar nieuwe vrienden die vergelijkbare ervaringen hebben. Maar Zorgmama is voor velen de ideale stap om nieuwe vrienden te maken.

Rosianne Kolestein Oprichtster Zorgmama

Copyright © 2024 zorgmama – Alle rechten voorbehouden.

Zorgmama maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert je ons gebruik van cookies.   Meer informatie