Nieuwe STAP-budget ronde.

Was je te laat voor de vorige aanmelding voor het STAP-budget en wil je je opnieuw aanmelden?

Het volgende aanvraagtijdvak voor het STAP-budget is van vrijdag 1 juli 10.00 uur tot en met woensdag 31 augustus 2022.

Bijna iedereen die in Nederland woont kan een STAP-budget aanvragen.

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:

 • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
 • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
 • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
 • je voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister).

Nog goed om te weten:

 • Tot 30 jaar kun je geen STAP-budget aanvragen voor een door het ministerie van OCW erkende voltijdsopleiding (zoals een voltijd bacheloropleiding of een voltijd bol-opleiding in het mbo). Dit om samengaan met studiefinanciering te voorkomen.
 • Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaal je de rest zelf. Je zou nog kunnen vragen of je werkgever (of een andere partij) het meerdere (of een deel daarvan) wil bijdragen

TIP : Hoe vraag je STAP-budget voor een opleiding aan?

 

 1. Elke 2 maanden een nieuwe ronde.
  Elke 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Dat betekent dat als je nu te laat was en de subsidie niet is toegekend, je het over 2 maanden gewoon weer opnieuw kunt proberen.
 2. Vrijwel iedereen kan STAP-budget aanvragen.
  Vrijwel iedereen (vanaf 18 jaar) die tot de beroepsbevolking behoort (ook werkzoekenden) kan STAP-budget aanvragen. Het huidige budget is voldoende voor zo’n 210.000 opleidingen per jaar.
 3. Je mag STAP-budget ieder kalenderjaar gebruiken voor één STAP-opleiding.
  Je mag niet meerdere (goedkopere) opleidingen combineren in één STAP-aanvraag. Je mag per kalenderjaar dus maximaal 1 opleiding starten met STAP-budget en hiervoor kun je maximaal 1.000 euro vergoed krijgen. 
 4. Het volgende aanvraagtijdvak start vrijdag 1 juli 10.00 uur! 
  Zet nu dus alvast 1 juli 10.00 uur in je agenda, zodat je op tijd klaar kunt zitten voor je STAP-aanvraag. Wees er op tijd bij, er zijn circa 35.000 toekenningen mogelijk, en op = op.
 5. Start met je opleiding na toekenning van het budget

Je mag nog niet zijn gestart met je opleiding op het moment van aanvragen van het budget. Tussen het aanvragen en het starten van de opleiding moet minstens 4 weken zitten. Tegelijk mag het niet later dan 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd beginnen. Bij e-learning is dat geen probleem. Je kunt op elk moment starten.

 1. Bereid je goed voor op je aanvraag.

Bereid je voor de aanvang van de nieuwe aanvraagperiode goed voor. Meld je voor die tijd aan bij een opleider en vraag om een aanmeldbewijs.

Vraag de opleider om een vooraanmelding te doen.

Zorg ervoor dat je een Digid hebt!

Bronvermelding

Bronvermelding

 


Geef een reactie

Copyright © 2024 zorgmama – Alle rechten voorbehouden.

Zorgmama maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert je ons gebruik van cookies.   Meer informatie