Warning: The magic method Merlin_Logger::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/c/9/zorgmama.nl/httpd.www/wp-content/themes/gwangi/libs/merlin/includes/class-merlin-logger.php on line 194 Kom je in aanmerking voor dubbele kinderbijslag ? – Zorgmama

Kom je in aanmerking voor dubbele kinderbijslag ?

Wist je dat als je een zorgkind hebt, je mogelijk in aanmerking komt voor dubbele kinderbijslag? Dit is een aspect waar niet alle ouders van op de hoogte zijn.

Als je een kind hebt dat intensieve zorg nodig heeft en bij jou thuis woont, kom je mogelijk in aanmerking voor dubbele kinderbijslag als je kind 3 jaar of ouder is, maar nog geen 18 jaar. Het CIZ zal onderzoeken of je kind in aanmerking komt voor deze regeling.

Je dient je aanvraag in bij de SVB. Alleen de aanvrager van de kinderbijslag kan dubbele kinderbijslag aanvragen. De SVB vraagt advies bij het CIZ als jouw kind intensieve zorg nodig heeft. Het CIZ vraagt je om binnen 4 weken een vragen- en machtigingsformulier in te vullen, en informatie over de ziekte of aandoening van je kind op te sturen. Na ontvangst van deze formulieren en informatie ontvang je een bevestiging van het CIZ.

Het CIZ zal de situatie van je kind onderzoeken en beoordelen. Indien nodig zullen ze contact met je opnemen voor aanvullende informatie, zelfs bij een mogelijk negatief advies.

Bij dubbele kinderbijslag ontvang je soms een extra bedrag. Als je gedurende een heel jaar dubbele kinderbijslag ontvangt vanwege de intensieve zorgbehoefte van je kind, kun je één keer per jaar een extra bedrag aanvragen.

Wil je weten of het zinvol is om een aanvraag in te dienen?

Voor verdere informatie en ondersteuning kun je terecht op de website van het CIZ.


Geef een reactie

Copyright © 2024 zorgmama – Alle rechten voorbehouden.

Zorgmama maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert je ons gebruik van cookies.   Meer informatie