Vrienden maken kan moeilijk zijn . Daarom hebben wij onderstaande tips;

 1. Wees jezelf! Je wilt vrienden hebben die je accepteren zoals je bent. Doe nooit alsof je iets bent dat je niet bent. Als er dingen zijn die je niet leuk vindt om te doen, wees in het begin eerlijk.
 2. Controleer je sociale vaardigheden! Onze sociale vaardigheden bepalen of mensen bij ons willen zijn of niet. Hebben jouw sociale vaardigheden verbetering nodig? Vraag iemand in jouw omgeving die dicht bij je is om eerlijke feedback over je sociale vaardigheden.
 3. Word lid van een club of team! Een van de beste manieren om nieuwe vrienden te maken, is door lid te worden van een club of team. Probeer een activiteit of sport te vinden waarin je geïnteresseerd bent. Momenteel Coronaproof.
 4. Je kunt het beste contact leggen door interesse te tonen en vragen te stellen. Zo gaat het in het dagelijks leven ook. Advies : Op de website van Zorgmama kan je een oproep doen op in onze groepen en schrijf op waar je interesses liggen. Je valt op en zult zien dat jij en andere leden vanzelf nieuwe gesprekken krijgen waar weer mooie vriendschappen uit voort kunnen komen.
 5. Stel vragen aan een ander en toon begrip. Dit geldt zo in het dagelijks leven, maar ook op de website en groepen. Je zult zien dat wat je in het leven geeft, vanzelf weer terug gaat komen.
 6. Stuur een privé bericht. Zie je een profiel dat jou aanspreekt? Stuur diegene dan een privéberichtje of nodig deze persoon direct uit voor een vriendschap om met elkaar in contact te komen.
 7. Jezelf introduceren. We raden je aan om in ieder geval ook even je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Zo introduceer jij je.
 8. Zie je een profiel dat jou aanspreekt, stel je even kort voor. Wellicht kunnen jullie binnenkort een keertje afspreken, WhatsApp of elkaar op Facebook toevoegen. Geef ook even aan waar je naar op zoek bent, zodat de ander weet of jullie behoeftes overeenkomen.
 9. Proactieve houding. Krijg je reacties op je forumbericht of in de groepen? Neem dan een proactieve houding aan door bijvoorbeeld weer in het forum en/of in de groepen terug te reageren, stuur anders een privébericht of een uitnodiging als vriend(in). Het is ook een leuk idee om een WhatsApp-groep te openen en alle geïnteresseerden hieraan toe te voegen. Zo kunnen jullie gezellig met een clubje wat gaan (coronaproof/face-timen) afspreken.
 10. Blijf positief en jezelf! Het kan even duren om vrienden te vinden, maar geef niet op! Onthoud dat je veel positieve dingen te bieden hebt aan anderen. Blijf gewoon je best doen en de juiste vrienden komen langs!
 11. Je bent niet alleen. Zorgmama schrijft regelmatig artikelen over vriendschap, taboes over eenzaamheid onder zorg mama’s. Kom ze lezen, laat je inspireren en haal eruit wat voor jou van waarde is of inspireer anderen met jouw verhaal. Zorgmama is er om jou. Je kan dus altijd een mailtje sturen als je bepaalde vragen hebt of nog een helpende hand nodig hebt. Succes en welkom!

Copyright © 2024 zorgmama – Alle rechten voorbehouden.

Zorgmama maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert je ons gebruik van cookies.   Meer informatie